페이지

2019년 8월 25일 일요일

IFLA WLIC 2019 (7)-리바디아 공공도서관 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ (Livadia Public Central Library)

IFLA WLIC 2019 (7)-리바디아 공공도서관 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ (Livadia Public Central Library)
1954년 개관. 누리집에 따르면, "2012년부터 여름도서관Summer Library을 포함하여 다양한 프로그램을 구현하면서 미래 도서관의 활발한 회원이었습니다. 같은 맥락에서 2013년은 MEDIA Lab을 개조하여 인수했습니다. ESF 리포지토리 및 Europeana에 포함된 대부분의 자료를 목록화했으며 디지털 컬렉션을 보유하고 있습니다."라고 소개하고 있습니다.
그리스 '미래 도서관'(Future Library Greece)이란 무엇일까?
'ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ "ΠΙΚΑΣΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ: ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΠΗΛΟΣ" - ΘΕΑΤΡΟ "ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΑΣ ΣΟΛΝΕΣ"
Δήλωση συμμετοχής online http://bit.ly/30qhA46 ), ή διά ζώσης στη @[43871102836:274:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ] (Κάδμου 7 – ώρες λειτουργίας) 
---------------
Ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς», με την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας, διοργανώνει εκδρομή στην Αθήνα, η οποία περιλαμβάνει δυο στάδια : 
1. Επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και ξενάγηση στην έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός».
2. Θέαση της Θεατρικής Παράστασης  «Αρχιμάστορας Σόλνες» του Χένρικ Ίψεν στο Θέατρο «ΙΛΙΣΙΑ» με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Κατερίνα Λέχου, Κώστα Καστανά κ.ά..
-----------------
Πρόγραμμα εκδρομής

Ημερομηνία: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019
Ώρα αναχώρησης από Λιβαδειά: 13:00 (από την Πλ. Λ. Κατσώνη ή “Ζάππειο”)
Ώρα άφιξης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: 15:00
Ξενάγηση στην έκθεση σε 2 γκρουπ: 15:10 − 16:45  
Μετάβαση στο θέατρο «ΙΛΙΣΙΑ»: 17:30  
Θεατρική παράσταση: 18:15 
Επιστροφή στη Λιβαδειά: κατ’ εκτίμηση 10:30
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 35 €.
Καταβολή κόστους: Μέχρι και την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, στη Βιβλιοθήκη (κ. Κεράστα)
Πληροφορίες: στα τηλ. 22610.89970, 22610.89979 & 22610.29216
-----------------------------------------------

Λίγα λόγια για την έκθεση: «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός»

Πρόκειται για μια σπάνια έκθεση για τα κεραμικά και τα σχέδια που εμπνεύστηκε ο Πικάσο από την αρχαιότητα σε συνομιλία με αρχαία έργα.
Για πρώτη φορά 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο με πτηνά, τετράποδα και θαλάσσια όντα, ανθρώπινες μορφές, μυθολογικά ή μειξογενή όντα (Κένταυρος-Μινώταυρος) και άλλα έργα εμπνευσμένα από αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, «συνομιλούν» θεματικά με 67 αρχαιότητες, δημιουργώντας έναν ακόμη «Θεϊκό Διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης.
Μεταξύ των «ζευγών» της έκθεσης, που πραγματοποιείται ξεχωρίζουν: ο Κένταυρος από λευκό πηλό, διαμορφωμένος στο χέρι, εγχάρακτη και γραπτή με επίχρισμα διακόσμηση, που δημιούργησε ο Πικάσο στην Vallauris στις 3 Ιανουαρίου 1953, σε διάλογο με τον Κένταυρο της Κυπρο-Αρχαϊκής περιόδου του 6ου αιώνα π.Χ. και το μοναδικό Ειδώλιο Κενταύρου της Πρωτογεωμετρικής Περιόδου στο Λευκαντί της Εύβοιας που χρονολογείται στα τέλη 10ου αι. π.Χ. Επίσης ο διάλογος ανάμεσα στο έργο Τυφλός Μινώταυρος οδηγούμενος από μικρό κορίτσι μπροστά στη θάλασσα που δημούργησε ο Πικάσο στην Boisgeloup στις 22 Σεπτεμβρίου του 1934 και στον φόνο του Μινώταυρου από τον Θησέα πάνω στον ερυθρόμορφο καλυκωτό κρατήρα της Ύστερης Κλασικής περιόδου (340 – 330 π.Χ.) από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όπως και ο Κορμός αγάλματος Μινώταυρου, ρωμαϊκό αντίγραφο έργου της πρώιμης κλασικής περιόδου.
-----------------------------------------------------

Λίγα λόγια για την παράσταση  «Αρχιμάστορας Σόλνες» του Χένρικ Ίψεν

«Έχετε προσέξει ποτέ πόσο γοητευτικό, πόσο προκλητικό είναι... το αδύνατο;»
Ο Γρηγόρης Βαλτινός είναι ο Χάλβαρντ Σόλνες στο αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Ίψεν, Αρχιμάστορας Σόλνες (1892). Ένας ώριμος και φημισμένος αρχιτέκτονας παλεύει με την τρέλα των τύψεων που έχει για το παρελθόν και τη γυναίκα του. Αρνείται πως κάποιος νεότερος θα τον αντικαταστήσει. Ο παθιασμένος, ξαφνικός έρωτας για ένα κορίτσι θα τον οδηγήσει να αντιμετωπίσει τον φόβο του για τα νιάτα. Με καταιγιστικούς ρυθμούς η εξέλιξη της ιστορίας θα φωτίσει την αλήθεια. Έγινε ένα έγκλημα στο παρελθόν; Ποια είναι η νεαρή Χίλντα που εισβάλλει στη ζωή του Σόλνες και των ανθρώπων του; Είναι ο έρωτας η κινητήρια δύναμη για το αδύνατο; 
Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Κατερίνα Λέχου. Συμπρωταγωνιστεί ο Κώστας Καστανάς.
Στους υπόλοιπους ρόλους οι Αντίνοος Αλμπάνης, Ιώβη Φραγκάτου, Μιχάλης Αεράκης, Κατερίνα Κρέπη.
Μετάφραση/διασκευή/σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου.'
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
6,108명이 좋아합니다
800명이 이야기하고 있습니다

댓글 없음:

댓글 쓰기